Kruidwis Nieuwsbrief

Februari 2012

Weer van start! 

Het tweede deel van de decembermaand en ook de januarimaand is als in een roes aan ons voorbijgegeaan. De rollercoaster van emoties is nu uitgeraasd en zoetjes aan begint het "normale" leven weer, ook al zal dit nooit helemaal meer worden als voor 16 december. Ons levensbagagepakket is wederom uitgebreid, met pijnlijke maar desondanks ook mooie herinneringen. Namens ons allemaal, willen we iedereen heel erg bedanken voor alle lieve telefoontjes, mailtjes, kaarten, bloemen, knuffels, luisterende oren en hulp. Elke blijk van medeleven heeft ons geholpen het verlies van Kyra en Tristan een plaatsje te geven.

En nu gaan we weer van start! Met de blik gericht op een enerverend 2012. Op naar nieuwe uitdagingen, nieuwe workshops en nieuwe samenwerkingsverbanden!

Gun jezelf een heerlijk kruiden-verwen-weekend in de prachtige Belgische Ardennen, kom heerlijk Italiaans koken en eten, of neem deel aan een spirituele- of kruidenworkshop! Aanmelden voor alle workshops bij of op tel. 073-6410937. Het kruidenweekend reserveer je direct bij Marieke van Hotel Les Sources. Wij horen het wel graag van je als je daar aan deel gaat nemen!


Kruiden: praktische Kruidendag, Zaterdag 3 maart
Vijzel

Elk jaar opnieuw een toppertje! Maak je eigen hoestsiroop, gorgelmiddeltje bij keelpijn, stoomkruidenmengsel, koolomslag, medicinaal wijntje en rustgevende mix. In de Hollandse wintermaanden zit jij voortaan goed! Alles wordt onder deskundige begeleiding gemaakt  en vervolgens mee naar huis genomen.

De workshop duurt ongeveer 3 uur en begint om 13.30 uur. Deelnamekosten 35,00 inclusief receptenmap. Aanmelden svp voor 25 februari.


Culinair: De Italiaanse keuken, zaterdag 10 maart

ItalieLeer de kruiden van de Italiaanse keuken kennen. proef de overheerlijke Minestra (Italiaanse groentesoep). Marineer je eigen olijven en champignons voor thuis. Met de zelf bereide pesto Rosso van zontomaatjes steel je vast de show! Geniet van de heerlijke geur en smaak van de spaghetti al pomodoro (met verse tomatensaus) En wat zou de Italiaanse keuken zijn zonder het overheerlijke recept Tiramisu?

Tijdens deze workshop leer je het allemaal maken. Je ontvangt een receptenmapje voor thuis. Na het koken wordt de maaltijd gezamenlijk genuttigd, De Kruidwis serveert een glaasje Italiaanse wijn aan haar gasten. De Tiramisu is voor thuis! (Die moet namelijk nog opstijven)  We starten om 13.30 uur met de uitleg en het koken, aansluitend volgt de heerlijke maaltijd. We sluiten rond 17.00/17.30 uur af. Deelnamekosten 37,50 svp aanmelden voor 3 maart.


Spiritueel: Werken met Het Violette Vuur, vrijdag 16 maart

Violet fireHet Violette Vuur is een transformerende energie, ons gegeven door Saint Germain. Door met het Violette Vuur te werken kun je negatieve energie omzetten in positieve. Het Violette Vuur werkt op alle vlakken van ons bestaan; lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal. Met het Violette Vuur kunnen we ook onze Moeder Aarde en alle elementalen helpen zuiveren. We gaan werken met de decrees, doen een Violette Vlam meditatie met een amethist en nodigen het Violette  Vuur uit in ons leven.

 De workshop duurt van 13.30 tot 15.30, investering in jezelf is 33,00 svp aanmelden voor 10 maart.


KRUIDENWEEKEND in de Belgische Ardennen, 23-24-25 maart

ArdennenDe Kruidwis organiseert samen met Hotel Les Sources te Manhay in de Belgische Ardennen een fantastisch kruidenweekend!
Kom gezellig met een vriend of vriendin deelnemen en geniet van een overheerlijk kruidenweekend!  Het gehele weekend inclusief alle workshops, overheerlijke maaltijden, overnachtingen en toeristenbelasting kost 275,00 p.p.
(Kortingsbonnen  van De Kruidwis zijn hier niet geldig)

Op www.kruidwis.info en www.les-sources.be vind je het gehele programma!!!


Start kruidencursus ''KRUIDEN IN EEN NOTENDOp"  deel 1 - zaterdag 31 maart

Vijzel2Op 31 maart start de jaarlijkse kruidencursus weer! Tijdens 5 middagen (word je rondgeleid in kruidenland. In het eerste uur van iedere les krijg je informatie over de theorie achter de kruiden; een stukje geschiedenis, de werkzaamheid van de kruiden en planten om ons heen, grappige anekdotes, volkswijsheden en tips. Hierna volgt de praktijk, je maakt met behulp van (verse) kruiden diverse soorten kruidenproducten; theetjes, siropen, zalfjes enz. We proeven, ruiken en genieten! Al je zintuigen komen aan bod. Een heerlijke cursus voor een ieder die graag wat meer met kruiden wil werken, maar niet gelijk een hele opleiding wil volgen. De lesmiddagen zijn om de 14 dagen. De kosten voor 5 middagen, van 13.30 tot 16.00 uur, inclusief al het te gebruiken materiaal en een mooie syllabus zijn  150,00 (geen kortingsbonnen) Wil jij meedoen? Geef je dan aub op voor 20 maart.


Verwacht: Kinder-Kruiden-Kookfestijn

HeksWord een mini kruidentovenaar! Ben je rond de 6 jaar of ouder, kom gezellig mee doen! Vanaf april zal De Kruidwis bij voldoende interesse iedere eerste woensdag van de maand een Kinder-Kruiden-Kookfestijn organiseren. We werken met kruidjes en specerijen, de kinderen maken iedere week een gerechtje, product of creatief gebeuren met kruiden en specerijen. Ze krijgen een mooi kruidenverhaal te horen, proeven, ruiken en genieten! En leren onze onkruiden te waarderen en gebruiken!

Maximaal aantal kinderen is 8. Datums kunnen verschuiven in vakanties.
Duur: 2 uur - 14.00 - 16.00 uur
Kosten 12,50 per middag

Heb je er zin in, laat dan alvast van je horen!


Voor iedereen een fijne Carnaval gewenst en tot ziens bij de workshops!! 
 
Jolanda van der Ben
De Kruidwis.