De Kruidwis nieuwsbrief - mei 2017

De Meimaand is een maand vol zoete beloftes. Voor lange dagen licht en groei en bloei voor flora, fauna en mens.

Randen vol Fluitenkruid lichten op in de nu nog schaarse zonnestralen. De Meidoorngeur bedwelmt en het geel van de Boterbloemen doet verlangen naar de tijd dat het plukken van bosjes bloemen nog zo gewoon was. Hondsdraf en Madelief zijn er in overvloed, Paardenbloemzaden zweven met de wind mee over de velden vol koolzaad en de vogels laten zich weer volop horen.

De Kruidwis wil graag bijdragen aan jouw gevoel van welzijn. We hebben weer nieuwe workshops, waarin ook jouw geestelijke groei alle ruimte krijgt. Onze kruidenworkshops blijven boeien en uitdagen tot nog meer plantenkennis en gebruik.

Hier weten de cursisten van “KruidenBewustZijn” alles van! Zij hebben al enige prachtige cursusdagen gevolgd. Op 12 mei wordt module 3 gegeven met hierin aandacht voor de slijmstoffen van de plant, het samenstellen van kruidenthee en de diverse smaakmakers, de kruiden voor de huisapotheek en de aanleg van wikkels, kompressen en koolkraag.
Wil jij graag één van de modules volgen dan ben je van harte welkom!

Daar net een inspectie rondje op de fiets gedaan, op zoek naar de stand van zaken van het groen in mijn omgeving. Na de koude van de laatste maanden schat ik dat we op 2 juni wel weer van de Vlierbloesems kunnen genieten. Helaas lukt het nooit om deze workshop lang van te voren aan te kondigen. Ooit viel een Brandnetelworkshop eind maart, geheel in het water, door de kou. Ze bleven lekker ondergronds..

Dus nu heb je de kans deel te nemen aan deze mooie Vlierworkshop met veel praktisch werk. “Voor de Vlier neemt men zijn hoed af!” is een oud gezegde dat getuigd van veel respect. Jij maakt Vlierbloesemsiroop, Vlierzalf, Vlierazijn en een tinctuur met o.a. Vlier tegen verkoudheid en griep met zelf geoogste bloemen.


Nieuw!! “Kom in je Boomkracht”, 16 juni.

Ben jij regelmatig uit balans?

Of stroomt het niet zo lekker als je zou willen?

Ben je niet zo goed geaard?

Ervaar dan wat bomen voor jou kunnen betekenen tijdens deze middag vol magie, met bomenenergie, de geneeskracht van de verschillende boomsoorten en hun spirituele betekenis. Maak kennis met de verschillende soorten en ervaar hoe jij met hen kunt samenwerken!

Een deel van de workshop brengen we door op een locatie vol prachtige oude bomen. Jouw hart en ziel openen zich vol verwondering en verbazing!

Op zaterdagmiddag 1 juli geeft De Kruidwis op uitnodiging van Astrid Berkers, die haar 30 jarig jubileum viert, een interactieve lezing over “Geneeskruiden, rituelen en gebruiken”. Deze middag wordt gegeven in sociaal centrum Den Durpsherd in Berlicum van 14.00 tot 16.00 uur. Jij bent van harte welkom! Je meldt je aan bij Astrid vóór 24 juni! www.astridberkers.nl Deelname kost € 15,00. In de volgende nieuwsbrief ontvang je meer informatie, maar hou alvast een plaatsje in je agenda vrij!

 

Nieuw!! “Daar waar nieuwe natuur ontstaat, ontstaan nieuwe verhalen”

Om alvast te noteren!

We gaan werken met de 4 elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht, op een prachtige buiten locatie aan de Maas. Voel je een met de natuur!

Jouw levensverhaal verdient alle aandacht. Dus laat jouw innerlijk kompas je de weg wijzen…..

Zet dus alvast een groot kruis in je agenda door zaterdag 8 juli.

Meer uitgebreide informatie volgt nog.

 

Bij alle workshops (m.u.v. 1 juli) hoort een duidelijke reader en koffie en thee naar wens. Bij de dagworkshops is een lunch inclusief. Max. aantal deelnemers is 8.

Aanmelden kan bij Jolanda@kruidwis.info hier kun je ook een berichtje naar toe sturen als je meer info wenst of een op maat gewenste workshop voor jou Zelf!

Wil je deze nieuwsbrief delen? Graag!!
Tot ziens bij een van onze activiteiten, met kruidige groetjes! Jolanda van der Ben

www.kruidwis.info - www.facebook.com/kruidwis.


Agenda:

12-5, 10.00 -16.30 uur, “KruidenBewustZijn”, module 3, losse module € 66,00

02-6, 13.00 -16.00 uur, “Zegevier met Vlier”, € 44,00

16-6, 13.00 -16.30 uur, “Kom in je Boomkracht”, € 44,00

01-7, 14.00 -16.00 uur, “Geneeskruiden, rituelen en gebruiken”, exacte prijs volgt

08-7, 10.00 -17.00 uur, “Daar waar nieuwe natuur ontstaat, ontstaan nieuwe verhalen”
                                       € 77,00

Copyright © 2017, De Kruidwis.
www.kruidwis.info