De Kruidwis nieuwsbrief - februari 2018

De Kruidwis nieuwsbrief, februari 2018.

Dag lieve lezers,

Wat een uitgesproken maand van opschoning hebben we achter de rug.

Herken jij dat ook uit jouw thuissituatie?
Het stormde niet alleen buiten, maar ook binnen in huis en binnen in ons Zelf.
Het opruimen van oude energie maakt ruimte voor nieuwe. Misschien heb jij jouw vastgeroeste ideeën opgepoetst of bekeken welke personen niet meer bij je passen? Volop spullen opgeruimd? Laat iedereen en alles maar in dankbaarheid los. Voor alle lessen en dienstbaarheid.

Het latijnse woord Februa betekent letterlijk zuivering. De maand Februari is van oudsher dan ook de maand van de grote schoonmaak. Op 2 februari vieren we Imbolc, er wordt afstand van de winter gedaan en langzaam aan gaan we ons weer klaar maken voor een nieuwe lente, voor het ontspruiten van nieuw leven.

De eerste krokussen bloeien op dit moment alweer, de Kraailook en Look-zonder-Look staan al te pronken met fris groen en de Vlier toont zijn eerste blaadjes. Lente eind januari, dat beloofd wat voor de rest van het jaar…

De Kruidwis start fris en fruitig, blinkend en stralend een nieuw vruchtbaar seizoen.

Straal jij mee?

 Over stralen gesproken, van kruidenvakvrouw naar kruidencrone

20 jaar kruidenvakvrouw. Daar ga je toch van stralen………..

In 1998 mocht ik, na 3 jaar kruidenlessen in theorie- en praktijk, uit handen van Hans van Boxtel mijn diploma ontvangen. Wat was ik trots. Wat was het een thuiskomen geweest. Werken met de plantjes die van kleins af aan al belangrijk waren in mijn leven!!

Mijn kruidenwijsheid en in latere jaren levenswijsheid door geven, dat werd het doel. Een doel waarvan ik 20 jaar later mag zeggen dat ik het bereikt heb!

Workshops met geneeskruiden en specerijen, bij De Kruidwis, verenigingen, Groenrijk, op scholen en voor de gemeente Den Bosch. Activiteiten in zorgcentra, Kinderactiviteiten als het Kinder-Kruiden-Kriebelfestijn, Kruiden-party’s, en het Kinder-kruiden-Kookfestijn. Kruiden verwendagen en Tea-party’s voor volwassenen. Buiten activiteiten als kom in je boomkracht en jonge planten herkenning en niet te vergeten de kruiden- kookworkshops….

Een cursist noemde me ooit een kruiden- Crone, ik wist echt niet waar het over ging. Toen ik het op zocht was ik diep ontroerd. Ik ben het nooit vergeten lieve Willemijn. Inmiddels bén ik en voel ik mij als die Crone, die oudere vrouw met diepe spirituele- kennis en verbinding met de natuur...

Ik wil het graag met je delen in mijn praktijk en tijdens mijn cursussen en workshops.

 

KruidenBewustZijn 2018, de jaarlijkse kruidencursus van De Kruidwis, gaat op 9 maart van start (i.p.v. 9 februari).

** Er zijn nog enkele plaatsen vrij **


Je gaat 9 dagen (maandelijks een dag) bezig zijn met kruiden en natuurproducten. Natuurlijk houden we rekening met de schoolvakanties!

Jij gaat ruiken, proeven, ervaren, verwonderen en vooral doen!! Veel praktisch werk, duidelijk naslagwerk, lekkere lunch, koffie en kruidenthee. Op www.kruidwis.nl vind je onder de kop KruidenBewustZijn alle informatie over de datums, inhoud van de modules en de kosten.Algemeen:
Bij alle workshops hoort een duidelijke reader en koffie en kruidenthee naar wens.
Bij de dagworkshops is een lunch inclusief.

Aanmelden kan bij Jolanda@kruidwis.nl.
Hier kun je ook een berichtje naar toe sturen als je meer info wenst of een op maat gewenste workshop!

Wil je deze nieuwsbrief delen? Heel graag!!


Tot ziens bij een van onze activiteiten, met kruidige groetjes!
Jolanda

 

www.kruidwis.nl - www.facebook.com/kruidwis.

 

Agenda:

09-03, 10.00 – 16.00 uur, KruidenBewustZijn - 1e module van 9, € 66,00 (of € 555,55 voor alle 9 modules)