De Kruidwis nieuwsbrief - maart 2018

Dag lieve lezers,

De maand februari is voor mijn gevoel voorbij gevlogen en nu is maart alweer gestart. Maar (nog) niet met de prille lente, maar eerst nog met een lading kou en vorst. En zelfs hier en daar wat sneeuw. Want maart roert zijn staart..
Dus nog even doorbijten voor de een en nog even genieten voor de ander.

Genieten van de eerste blaadjes aan de struiken, de berkenkatjes tegen de blauwe lucht, de eerste krokussen die trots de kou trotseren. Genieten van dat roodborstje dat dankbaar gebruikt maakt van de vetbol in de olijfboom en dat met oogcontact diep mijn hart raakt. Van de merel die met opgezette veren op een beschut plaatsje in de tuin zit en eveneens oogcontact zoekt. Dankjewel voor het bijvoeren. Van de mini vlokjes die neer dwarrelen tussen de vele meeuwen die krijsend mijn brood van het dak halen, opgelicht door de zonnestralen.

Genieten van de lieve ontmoetingen. Het zomaar krijgen van een mooi zelf gemaakt cadeau voor mijn 20-jarig jubileum. Een knuffel in het winkelcentrum van een stralend lief mens. Dag en tot gauw. Diepgaande levensvragen bespreken bij een kop koffie, waar uit weer nieuwe inspiratie vloeit. Chocoladetaart, biertje en zoutje delen bij de laatste tarotles.

En genieten van de stilstand.
De stilstand die voelde als min of meer opgedrongen. Maar die ondertussen mooi wel zorgt voor expansie en groei van energie, inspiratie en dankbaarheid.

De Kruidwis voelt zich intens dankbaar, waar voel jij je dankbaar voor?

 

Nieuw!!

Workshop “Los van Verantwoording” – woensdag 21 maart 14.00 – 16.30 uur

“Los van verantwoording” is een gloednieuwe workshop ontstaan uit een wirwar van opvoeding, weerstand, zelfontdekking, geconditioneerd zijn, controle, drang naar vrijheid, spontaniteit, loslaten en de sprong wagen.
Ontstaan aan de keukentafel, tijdens een heerlijk moment van brainstormen met een vriendin, met een vleug van zelfreflectie en zelfspot. Alsof je zo’n kluwen wol aan het ontrafelen bent en eindelijk draadje voor draadje ontwart.

Herken jij het? Overal verantwoording voor voelen? Oververantwoordelijk zijn? Verantwoordelijkheden niet los kunnen laten?

In deze workshop ga je jouw verantwoordelijkheid onder de loep nemen en ga je zien waar jij los mag komen, waar jouw verantwoordelijkheid begint, maar ook stopt!

Je ontwart jouw kluwen stukje bij beetje en windt uiteindelijk een mooi bolletje op. Klaar voor gebruik.

We maken gebruik van de tarotkaarten, waarbij jij jouw persoonlijkheidskaart uit rekent. De kaart laat zien waar jouw sterke punten liggen en wat eventueel een punt van aandacht mag zijn.
In een collage ga je jouw gevoelens (ver)antwoorden en je stelt een eigen begeleidende remedie samen uit bloesem remedies.

Deelnamekosten, inclusief koffie, kruidenthee en wat lekkers is € 37,50.


Nieuw!!

Workshop “Maak jouw eigen Jheronimus Bosch Theedoos” – donderdag 12 april 13.30 – 16.00 uur

Tijdens deze workshop maak je zelf jouw eigen gevulde theekist voor thuis! Met speciale recepten en verpakkingen, voor 5 heel speciale mixen!! Jouw theekist beschilder je met tafereeltjes van Bosch of geheel naar eigen inzicht.

Deze unieke workshop kost € 45,00 p.p. inclusief alle materialen, kruiden, koffie en thee met wat lekkers.

 

Workshop “Proef de lente, koken met voorjaarskruiden!” – 25 april 13.00 – 17.00 uur

In deze workshop gaan we koken met zelf geplukte wilde planten. Hierna durf je het nooit meer onkruid te noemen! Gezamenlijk worden de heerlijkste kruidencreaties op tafel getoverd. Wat te denken van Paardenbloem- Madeliefjeskwark, Brandnetelomeletjes, Kruidenscones, Voorjaarssoep met wilde kruiden, kruidengehaktballetjes en kruidenpesto? De Kruidwis zorgt als extraatje voor een heerlijk kruidenbrood en sapje of kruidenlikeurtje bij de maaltijd.
Iedere deelnemer heeft de beschikking over een eigen gasfornuisje met toebehoren.

Dit is een heel smakelijke workshop waarbij je de vitaminerijke kruidjes vast gaat waarderen! Ook heel leuk als vriendinnenuitje, of om zomaar iemand mee te verrassen! Deelname is € 60,00.

Algemeen:
Bij alle workshops hoort een duidelijke reader en koffie en kruidenthee naar wens.
Bij de dagworkshops is een lunch inclusief.

Aanmelden kan bij Jolanda@kruidwis.nl.
Hier kun je ook een berichtje naar toe sturen als je meer info wenst of een op maat gewenste workshop! Alle beschreven workshops zijn ook als privé workshop te boeken (minimaal 4 personen).

Wil je deze nieuwsbrief delen? Heel graag!!


Tot ziens bij een van onze activiteiten, met kruidige groetjes!
Jolanda

 

www.kruidwis.nl - www.facebook.com/kruidwis.

 

Agenda:

21-03, 14.00 – 16.30 uur “Los van verantwoording”, € 37,50
12-04, 13.30 – 16.00 uur “Maak jouw eigen Jheronimus Bosch Theedoos”, € 45,00
25-04, 13.00 – 17.00 uur “Proef de lente, koken met voorjaarskruiden!”, € 60,00