De Kruidwis nieuwsbrief - maart 2019

Dag lieve Kruidwis lezers,

Eindelijk is de tijd daar dat wij ons grote nieuws met jullie kunnen delen. Sinds 4 februari zijn wij de trotse eigenaars van een fijne woonboerderij in het mooie dorpje Lith aan de Maas!!

In een periode, qua tijd gelijk aan een zwangerschap, hebben wij kunnen wennen aan deze gigantische sprong in ons leven. Het is een droom die een leven lang gespeeld heeft. En blijkbaar was de tijd nu rijp. Want ons nieuwe thuis kwam op ons pad, ooit eerder stond ik al met mijn neus tegen de ruit van dit pand gedrukt…… In volle overtuiging dat dit niet voor ons was weggelegd.

8 Jaar geleden kwam ik een foto van een lieflijk huis tegen op Google en sloeg deze op in mijn pc. Het mooie plaatje werd afgerond met een lijstje van hoe mijn droomplek er helemaal uit mocht zien. Want dromen mag altijd toch?

 

Rechts het oude plaatje, links ons nieuwe stulpje…

Nadat wij in juni 2018 een voorlopig koopcontract hadden getekend, werd het wachten tot het huis vrij kwam. In augustus opende ik per “abuis” het oude boerderijplaatje, dacht fotootje van ons huis, maar de gelijkenis was frappant.. Kippenvel van kruin tot tenen en gelijk het diepe weten dat dit gestuurd was. Dank je wel universum! Dat 8 jaar zocht naar een gelijkend pand.. en dit uiteindelijk vond. Zelfs de mosterdachtige- en groene kleur op de kozijnen en deur is gelijk.

Wat je op de foto niet kunt zien is de zogenaamde “overtuin”. Een diepe tuin, met groene beukenhaag tegenover het huis. Zoek maar eens op “Lith en overtuinen”, dan kom je op een mooi stukje geschiedenis terecht over dit zo kenmerkende “kerkepad” van Lith. In onze overtuin kunnen dromen gerealiseerd worden als een kruidentuin, moestuin, stukje grasland met wilde bloemen, zitje onder de grote Okkernoot, fruit van eigen Pruim- en Appelboom, enz.

Het laatste half jaar stond de energie om workshops te geven op een laag pitje. Bij de zorgcentra’s is alles gewoon doorgegaan en dat blijft ook zo. Maar jullie zullen begrijpen dat de komende maanden gebruikt gaan worden om onze nieuwe woonplek eigen te maken, de nieuwe workshopruimte in te richten en de tuinplannen te maken en uit te voeren. Daarna zullen we weer zo spoedig als mogelijk is starten met de kruiden- kook- en energetische workshops, cursussen en coaching. Ik houd je op de hoogte door middel van de nieuwsbrief en facebook. Hieronder zie je ons nieuwe huis met de prachtige workshopruimte er achter.


Ons telefoonnummer kunnen wij niet meenemen, daarom kun je De Kruidwis voortaan bereiken onder nr. 06-38361907 (Jolanda), Jolanda@kruidwis.nl blijft gewoon bestaan, evenals www.kruidwis.nl.

Ons nieuwe adres is:
Henny en Jolanda van der Ben, De Kruidwis, Engwijkpad 26, 5397 BG Lith.

Met kruidige groeten en tot ziens in Lith,

Jolanda en Henny van der Ben!!