De Kruidwis nieuwsbrief - november/december 2019

Dag lieve lezers,

Mistflarden verdwijnen in zonnestralen, het Goud breekt door….

 Zo voelt het begin van de herfst in De Kruidwis tuin… Hersenspinsels die ijverig tot een web gesponnen worden, om uiteindelijk te mogen verstillen. De vurige Ananas-Salie lijkt een eeuwig leven te leiden en het koningsblauwe Komkommerkruid, trekt met haar prikneusjes nog steeds bijen aan. Op de foto (hieronder) lijkt zij haar energie te verspreiden, prachtig hoe zichtbaar dit is… Bloemen van beide planten doen het geweldig in een mooie herfstsalade. Nog even een taste van de herfst op je bord, tot de eerste flinke nachtvorst er een abrupt einde aan maakt.
 

Bij De Kruidwis hebben we een mooie Open Dag achter de rug. De opening van onze nieuwe leef- en werkruimtes delen met elkaar. Later in het jaar dan normaal, maar het was stralend en verwarmend, door ieders aanwezigheid. Warmte verspreidt ook onze houtkachel. Het vuur helpt oude processen te verbranden, om te zetten naar nieuwe energie, naar levenskracht. Vol vuur gaan we bij De Kruidwis aan de slag om onze heerlijke tuin en workshopruimte nieuw leven in te blazen. Wakker jij jouw vuurtje ook aan??

 

 

Een van onze nieuwe workshops is het maken van een VISION BOARD voor 2020.

Een Vision Board is een manier om je dromen en doelen in kaart te brengen door hier een moodboard van te maken. Zo “schep” jij jouw toekomst.. Je bent je aan het focussen op wat er is, ook al ligt het nog in de toekomst! Doordat je gelooft dat het er nu al is, ga je het aantrekken. Je focust je op wat je wil, visualiseert dat het er is, wat energie verhogend werkt. In plaats van op dat wat er niet is, wat energie verlagend werkt. Jij knipt, plakt, focust, sluit een pact met je onderbewustzijn en creëert! Wens je een nieuwe baan? Wil jij een bedrijf starten? Of een andere levenswijze gaan toepassen? Alles is mogelijk! Natuurlijk met kruidenthee, koffie en wat lekkers! Samenwerking, Samen creëren, Samenzijn, speciaal in deze Decembermaand….

Je kunt kiezen uit 3 datums: 11 December van 10.30 tot 12.30 uur, 17 december van 10.30 tot 12.00 uur of 30 December van 10.30 tot 12.30 uur, deelname € 27,50.


 

José wil heel graag de 3 daagse cursus “Terug naar de Natuur, volksrecepten uit de gehele wereld” volgen en heeft zich al ingeschreven. Doe jij ook mee?

Tijdens 3 middagen worden volksrecepten uit alle uithoeken van de aarde gemaakt. Geen theorie maar heerlijk de handen uit de mouwen! Breng nu meer gezondheid in huis met natuurlijke geneesmiddeltjes uit Noord en Zuid Amerika, Rusland, het verre Oosten en Europa. Middelen al eeuwen bekend bij zigeuners en indianen. Je gaat lekker zelf aan de slag en ervaart een aantal middeltjes gelijk, andere neem je mee naar huis. Vanzelfsprekend krijg je er een syllabus bij, waarin alle middeltjes zijn genoteerd, zoals bijvoorbeeld Fenegriekpasta uit Boethan, een elixer om energiek oud te worden uit de Oekraïne en een tamarindemiddel tegen koorts uit West-Indonesië.

6 Februari, 20 Februari en 5 Maart. 3 Donderdagmiddagen van 13.00 - 16.00 uur, deelname € 125,00 totaal.


Klein Azië – Kruiden- en honingpleister, Engeland – Gember-citrus verkoudheidsmiddel, Canada – Vochtmakende neus-spray, Rusland – Kruiden-gorgeldrank, West-Indonesië – Tamarindemiddel tegen koorts, Engeland – Citroensiroop tegen kinkhoest, Zweden – Bacterie dodend middel bij hoest, Zwitserland – Genezend Honingbladerenpleister, Engeland – Kalmerend kruidenmiddel, Arabië – Dadelmengsel om energie en seksuele kracht te vergroten, Engeland – Honing-ogentroostwater voor de ogen, Spanje – Honing-karnemelk slaapmutsje, Kaukasus – Aardappelschil afkooksel bij hoge bloeddruk en oedeem, Bolivia – Kruidnagelaftreksel tegen opgeblazenheid, Japan – Laxeermiddeltje van agar-agar en lijnzaad, Sri Lanka – Bijzondere drank van Aziatische waternavel, Oekraïne – Elixer om energiek oud te worden, Egypte – Slijmverwijderende fenegriekthee, Boethan – Fenegriekpasta, Indianen – Watermeloenpittenthee, Zigeuners – Mierikswortelcompres, Zigeuners – Mosterdvoetenbad, Zigeuners – Tonicum, Mexico – Hoestsiroop van lijnzaad, honing en ui.


 

KINDER-KRUIDEN-KOOKFESTIJN

Nikki heeft al ingeschreven en hoopt dat jij ook mee doet!!

Wil jij ook een mini kruidentovenaar worden! Of kruidjes-keuken-prinses......Ben je 6 jaar tot 10 jaar, kom gezellig mee doen! Vanaf januari zal De Kruidwis, bij voldoende interesse, iedere eerste woensdag van de maand een Kinder-Kruiden-Kookfestijn organiseren. We werken met kruidjes en specerijen, de kinderen maken iedere week een gerechtje, product of creatief gebeuren met wilde planten, kruiden en specerijen. Ze krijgen een mooi kruidenverhaal te horen, proeven, ruiken en genieten! En vooral belangrijk! Ze leren onze (on)kruiden te waarderen en gebruiken!

Maximaal aantal kinderen is 8. Duur: 2 uur - 15.00 - 17.00 uur. Kosten € 12,50 per kind, per middag. Je schrijft in voor 3 keer.

8 jan. Tovenaars-kruidenbrood in een pot.
5 febr. Eetbare Insecten maken.
4 mrt. Kabouterbuffet koken!

 

KruidenBewustZijn 2020

Begin Maart start onze jaarlijkse kruidenopleiding. Met onze nieuwe trots, een geweldige grote kruidentuin bij onze workshopruimte, om te zien, proeven, ruiken en plukken, te mediteren en je met de bomen, planten én bijenvolken te verbinden!!! Niks online training.. Kruiden moet je ervaren! Van de kiem tot het volwassen geneeskrachtige kruid.. van bloem tot zalf, van blad tot olie, van wortel tot tinctuur… Van mensenkind tot plantendeva…. Op 10 minuten loopafstand van de prachtige Maas met velden vol wilde planten, waar we zeker regelmatig naar toe gaan!

De inhoudelijke vorm van de cursusdagen vind je op www.kruidwis.nl/kruidenbewustzijn. Vanzelfsprekend hebben weersomstandigheden invloed op een en ander. Items kunnen dus wisselen. Het lijkt nog ver weg, maar jij kunt je al heel de lange winter op deze cursus gaan verheugen. Schrijf je dus nu in!! Dan ben je verzekerd van een heerlijk, levensveranderend, kruidig 2020.

9 Vrijdagen, van 10.15 tot 16.00 uur, inclusief kruidenthee en koffie met wat lekkers, lunch met soep en salade en alle benodigde materialen en mooie lesmap. Jouw investering in jeZelf is € 555,55

Datums: 6 Maart – 3 April – 1 Mei – 5 Juni – 3 Juli – 28 Augustus – 2 Oktober – 6 November - 4 December.

Aanmelden voor elke workshop en de kruidenopleiding, kan bij Jolanda@kruidwis.nl,
onder vermelding van jouw naam, adres en telefoonnummer.
Hier kun je ook een berichtje naar toe sturen als je meer info wenst of een op maat gewenste workshop voor jouw Zelf!

Wil je deze nieuwsbrief delen? Heel graag!!
En niet vergeten, hou de nieuwsbrief, facebookpagina of agenda op de website in de gaten want er verschijnen steeds nieuwe activiteiten!!!


Met kruidige groetjes!
Jolanda

 

www.kruidwis.nl - www.facebook.com/kruidwis.

 

Agenda:
11-12, 10.30 – 12.30 uur, Vision Board 2020, € 27,50
17-12, 10.30 – 12.30 uur, Vision Board 2020, € 27,50
30-12, 10.30 – 12.30 uur, Vision Board 2020, € 27,50
8-1, 15.00 – 17.00 uur, Kinder-Kruiden-Kookfestijn, Tovenaarsbrood in een pot, € 12,50
5-2, 15.00 – 17.00 uur, Kinder-Kruiden-Kookfestijn, Eetbare insecten maken, € 12,50
6-2, 13.00 – 16.00 uur, Terug naar de Natuur, Volksrecepten uit de gehele wereld, 1 van 3, 125,00
20-2, 13.00 – 16.00 uur, Terug naar de Natuur, Volksrecepten uit de gehele wereld, 2 van 3, 125,00
4-3, 15.00 – 17.00 uur, Kinder-Kruiden-Kookfestijn, Kabouterbuffet maken, € 12,50
5-3, 13.00 – 16.00 uur, Terug naar de Natuur, Volksrecepten uit de gehele wereld, 3 van 3, 125,00
6-3, 10.15 – 16.00 uur, Start Kruidenopleiding, KruidenBewustZijn, module 1 van 9, € 555,55