Tapas

TapasLocatie: De Kruidwis

Het uitgangspunt achter de tapa is erg simpel. In Spanje was het vroeger gebruikelijk dat een tapa inbegrepen was bij de prijs van een drankje, de klant kreeg dan een drankje – een hapje en een onderhoudend gesprek. Het hapje moest gemakkelijk te eten zijn want anders zou het gesprek stokken, wat zeker niet de bedoeling was. Volgens een andere bron betekent het woord tapa letterlijk dekseltje. Met dit dekseltje, bestaande uit een plakje gerookte ham werd het glaasje sherry afgesloten tegen vliegen en andere insecten. Uit deze gewoonte is een hele eetcultuur ontstaan.
In deze drie en half uur durende workshop worden gezamenlijk allerlei verschillende tapas gemaakt en natuurlijk geproefd! Inclusief in de cursusprijs zijn 4 authentieke Spaanse Tapas schaaltjes om thuis dit lekkers in te serveren en natuurlijk een mooie begeleidende receptenmap om alles thuis nog eens na te maken.
De volgende tapas worden gemaakt: mosselen met pesto, mosselen met kruidenboter, gevulde pruimen met bacon, tortilla, maiskoekjes, aardappeltjes met olijfjes en citroen, pan tostado, carpaccio van gerookte zalm, gekruide olijven, gemarineerde sardines, albondigas, chorizo al vino tinto en gambas con ajo.

Duur: Ongeveer 4 uur

Kosten € 60,00